Sposób przygotowania:
Spagetti z ostrymi pulpecikami
Mięso mielone dowolne w tym przypadku użyłem wieprzowo-wołowe wrzucić do miski dodać jajko,przyprawy: papryka czerwona słodka (mielona), pieprz, curry, koperek, pietruszka, bazylia, majeranek, kucharek, chleb moczony, bułka tarta, czosnek oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Zrobić kuleczki po czym wrzucić do bułki tartej i obtoczyć. Na rozgrzany olej : wrzucić kuleczki mięsne i smażyć z 2 stron na brązowy kolor. SOS POMIDOROWY: 2 puszki pomidorów całych (bez skórki) Sól Pieprz Papryka mielona słodka Bazylia Majeranek Pozostała reszta koncentratu z dodatku do mięsa mielonego Kostka rosołowa Ząbek czosnku Ser Na patelnie z odrobiną oleju wrzucamy pomidory doprawiamy je solą , pieprzem , papryka czerwoną mielona , bazylia , majerankiem , koncentratem pomidorowym , kostką rosołowa oraz ząbkiem czosnku posiekanego drobno. Ser dodawać przy kończeniu gotowania żeby zdążył się rozpuścić. (Ser obojętny - według czyjegoś podniebienia). Do gotującego się sosu wrzucamy usmażone pulpeciki gotujemy jeszcze chwile i włala :) Można jeść :) SMACZNEGO!