Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Spagetti z ostrymi pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Spaghetti wyniesione z Włoch :P Lecz pod kręcone po swojemu że tak powiem :P

Spagetti z ostrymi pulpecikami

Składniki:

Spagetti z ostrymi pulpecikami

 

  • 0,5 kg mięso mielone,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy,
  • do zagęszczenia bułka tarta,
  • 5-6 kromek Chleb czerstwy (moczony),
  • 1 sztuka jajko,
  • do smaku kucharek,
  • do smaku majeranek,
  • do smaku bazylia,
  • do smaku pietruszka,
  • do smaku koperek,
  • do smaku pieprz czarny,
  • do smaku Papryka czerwona słodka (mielona),
  • dużo do smaku curry,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Spagetti z ostrymi pulpecikami
Mięso mielone dowolne w tym przypadku użyłem wieprzowo-wołowe wrzucić do miski dodać jajko,przyprawy: papryka czerwona słodka (mielona), pieprz, curry, koperek, pietruszka, bazylia, majeranek, kucharek, chleb moczony, bułka tarta, czosnek oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Zrobić kuleczki po czym wrzucić do bułki tartej i obtoczyć. Na rozgrzany olej : wrzucić kuleczki mięsne i smażyć z 2 stron na brązowy kolor. SOS POMIDOROWY: 2 puszki pomidorów całych (bez skórki) Sól Pieprz Papryka mielona słodka Bazylia Majeranek Pozostała reszta koncentratu z dodatku do mięsa mielonego Kostka rosołowa Ząbek czosnku Ser Na patelnie z odrobiną oleju wrzucamy pomidory doprawiamy je solą , pieprzem , papryka czerwoną mielona , bazylia , majerankiem , koncentratem pomidorowym , kostką rosołowa oraz ząbkiem czosnku posiekanego drobno. Ser dodawać przy kończeniu gotowania żeby zdążył się rozpuścić. (Ser obojętny - według czyjegoś podniebienia). Do gotującego się sosu wrzucamy usmażone pulpeciki gotujemy jeszcze chwile i włala :) Można jeść :) SMACZNEGO!