kogelmogel

kogelmogel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Spagetti z sosem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienite jesienne danie dla amatorów grzybów.

Spagetti z sosem grzybowym

Składniki:

Spagetti z sosem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Spagetti z sosem grzybowym
Grzyby oczyszczamy i myjemy. Następnie kroimy na małe kawałki, a następnie obgotowujemy 10 minut w osolonej wodzie. Cebulę kroimy dość drobno i wrzucamy na rozgrzany na patelni olej. Gdy cebula się zeszkli, dorzucamy do niej odcedzone grzyby. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz szczyptę rozmarynu. Cebulę i grzyby smażymy na patelni około 15 minut. Następnie ściągamy patelnie z ognia i powoli dodajemy śmietanę jednocześnie mieszając. Dusimy jeszcze chwilę. W tym czasie w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju gotujemy spaghetti. Ugotowane spaghetti odcedzamy i wykładamy na talerze. Polewamy przygotowanym sosem.

Tagi:

makaron grzyby