Sposób przygotowania:
Spaghetti
1.Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę prużymy. Następnie dodajemy mięso mielone i smażymy około 10-15 minut;
2.Do garnka wrzucamy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gładkiej konsystencji (możemy sobie pomóc używając blendera) . Dodajemy zioła i przyprawy do smaku. Następnie wrzucamy tarty żółty ser i gotujemy do czasu jego rozpuszczenia. Dodajemy mięso mielone, groszek i gotujemy jeszcze chwilę;
3.Makaron gotujemy według przepisu. Aby się nie sklejał do wrzątku wlewamy odrobinę oliwy.
4.Ugotowany makaron polewamy przygotowanym sosem.
2.Do garnka wrzucamy pomidory i gotujemy na wolnym ogniu do czasu uzyskania gładkiej konsystencji (możemy sobie pomóc używając blendera) . Dodajemy zioła i przyprawy do smaku. Następnie wrzucamy tarty żółty ser i gotujemy do czasu jego rozpuszczenia. Dodajemy mięso mielone, groszek i gotujemy jeszcze chwilę;
3.Makaron gotujemy według przepisu. Aby się nie sklejał do wrzątku wlewamy odrobinę oliwy.
4.Ugotowany makaron polewamy przygotowanym sosem.
msewka
dusia30