Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę z czosnkiem a następnie dodajemy mięso i smażymy razem przez około 10 minut. Dodajemy suszone pomidory z olejem i chwilę smażymy razem, następnie podlewamy lekko wodą (2-3 łyżki) i dusimy pod przykryciem ok. 15 min.
Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Chwilkę smażymy i dodajemy pomidory z puszek, mieszamy i dusimy razem 10 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła. Dusimy razem jeszcze przez chwilę. Wyłączamy i jeśli chcemy można zblendować sos na bardziej gładki.
Ugotowany, gorący makaron podajemy z sosem bolognese.Smacznego.
Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem. Chwilkę smażymy i dodajemy pomidory z puszek, mieszamy i dusimy razem 10 min. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz zioła. Dusimy razem jeszcze przez chwilę. Wyłączamy i jeśli chcemy można zblendować sos na bardziej gładki.
Ugotowany, gorący makaron podajemy z sosem bolognese.Smacznego.