Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Spaghetti carbonara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. W miseczce wymieszaj żółtka oraz stary parmezan,

Spaghetti carbonara

Składniki:

Spaghetti carbonara

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti carbonara
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. W miseczce wymieszaj widelcem żółtka oraz starty parmezan, dopraw do smaku solą i pieprzem. Boczek przesmaż na oliwie na rumiano, dodaj odcedzony makaron. Zestaw z ognia, dodaj mieszaninę jajek i sera, dokładnie, szybko wymieszaj aby żółtka się nie ścięły. Podawaj od razu.

Tagi:

makaron