Sposób przygotowania:
Spaghetti à la Carbonara
Słoninę pokrajać w drobną kostkę i wysmażyć na oleju. Jajka wybić na talerz, rozbełtać z tartym serem, roztopionym masłem, przyprawić solą oraz pieprzem i wymieszać ze śmietanką. Spaghetti wsypać do wcześniej osolonego wrzątku z dodatkiem 1 łyżki oleju ( który zapobiega sklejaniu makaronu ), ugotować, odcedzić, następnie polać tłuszczem ze słoniną. Później dodać sos jajeczny i od razu podawać. Dobrze jest ogrzać talerz, na którym wyłożymy spahhetti, a na jego dno nalać 1 chochlę wody, w której gotował się makaron, gdyż spaghetti nie może wyschnąć ani wystygnąć, aby sos jajeczny mógł się nieco ściąć. Podawać ze świeżą sałatą. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia tego dania. Życzę Smacznego ; )