Sposób przygotowania:
Spaghetti msewki
Pieczarki dokładnie myję i odkładam na sicie,by dobrze obeschły. Obieram cebulę i czosnek. Kroję cebulę w małą kostkę,czosnek drobno siekam. Mięso smażę do zrumienienia na rozgrzanym na patelni oleju, mieszam. W międzyczasie kroję w grubą kostkę pieczarki. Gdy mięso się podsmaży dodaję cebulę i czosnek i zmniejszam płomień,żeby warzywa się zeszkliły a nie przypaliły. Kolejnym składnikiem,który dodaję są pokrojone pieczarki. Smażę, aż zaczną puszczać sok. Dodaję wtedy przyprawę do spaghetti i pomidory krojone wraz z zalewą. Na małym ogniu duszę pod przykryciem, co pewien czas mieszając aż mięso i pomidory będą miękkie. Pod koniec doprawiam solą do smaku. A po wyłączeniu palnika wkładam umyte i osuszone świeże listki bazylii, porwane na mniejsze cząstki i tylko mieszam. Gotuję makaron i odcedzam, ale nie przelewam wodą tylko odcedzony bezpośrednio podaję na podgrzane talerze. Nakładam na niego sos mięsno pomidorowy i dekoruję bazylią. Dobrze jest oprószyć startym parmezanem,ale po pierwsze nie miałam w domu a po drugie tak jest mniej kalorycznie a i tak bardzo smacznie.