Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Spaghetti po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Włoskie spaghetti z dużą ilością mięsa i cebuli, to nasze ulubione danie. Polecam wszystkim mięsożercom.

Spaghetti po mojemu

Składniki:

Spaghetti po mojemu

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti po mojemu
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w spora kostkę i zeszklij na oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę przesmaż razem. Po chwili dodaj mięso, smaż prze 5-7 minut, dopóki nie zmieni koloru. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem w pudrze i papryką. Dodaj sos i przecier pomidorowy. Gotuj mieszając co chwilę, żeby nic się nie przypaliło. Gdy sos się zagotuje, dodaj duża ilość ziół prowansalskich. Makaron przełóż na talerze, polej sosem i posyp tartym serem.