Sposób przygotowania:
Spaghetti w sosie neapolitańskim
Cebulę obrać, posiekać w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i zeszklić. Do rondla wrzucić zawartość obu puszek, pomidory wraz z sokiem. Dodać przyprawy: zioła, cukier, suszone pomidory. Dusić 10 minut. W tym czasie ugotować makaron na półtwardo.
Sos doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać odcedzony makaron i ponownie zamieszać. Chwilę razem podgrzewać. Spaghetti nałożyć na talerze i od razu podawać. można przed podaniem posypać żółtym serem (moja córeczka uwielbia ciągnący się ser)
Sos doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodać odcedzony makaron i ponownie zamieszać. Chwilę razem podgrzewać. Spaghetti nałożyć na talerze i od razu podawać. można przed podaniem posypać żółtym serem (moja córeczka uwielbia ciągnący się ser)
reanja
Alex_M
dodaj tuńczyka albo mięsa i będzie dla mięsożercy :D
a danie często robię bo córka uwielbia ;)