Sposób przygotowania:
Spaghetti z autorskim sosem
1. Cebulke kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem oleju. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Szynke ucieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie razem z pomidorem dodajemy do zrumienionej cebulki. Doprawiamy solą i pieprzem.
2. kiedy pomidory zaczną się rozpadać dodajemy przeciśnięty czosnek oraz ketchup i odcedzoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodając nieco suszonej bazyli.
3. makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok 12 minut), po czym go odcedzamy i układamy na talerzu. Spaghetti polewamy obficie gorącym sosem i posypujemy startym serem żółtym.
2. kiedy pomidory zaczną się rozpadać dodajemy przeciśnięty czosnek oraz ketchup i odcedzoną kukurydzę. Wszystko dokładnie mieszamy i ponownie doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz dodając nieco suszonej bazyli.
3. makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok 12 minut), po czym go odcedzamy i układamy na talerzu. Spaghetti polewamy obficie gorącym sosem i posypujemy startym serem żółtym.