Sposób przygotowania:
Spaghetti z grzybami leśnymi i boczkiem
Grzyby oczyszczamy myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i obsmażamy na niej na rumiany kolor pokrojone grzyby.
Zarumienione grzyby przekładamy na talerzyk. Na tą samą patelnie wrzucamy pokrojony w paseczki lub kostkę pokrojony wędzony boczek – smażymy około 3 minut.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka, białą w kostkę , czosnek siekamy – dodajemy wraz z gałązką tymianku do boczku, smażymy 3 minuty.
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Do przesmażonego boczku i cebuli dodajemy z powrotem grzyby, wlewamy 1 łyżkę oliwy i doprawiamy wszystko do smaku sola i pieprzem.
Ugotowany makaron dodajemy na patelnie, wszystko razem mieszamy, posypujemy natką pietruszki i serwujemy, smacznego ; )
Zarumienione grzyby przekładamy na talerzyk. Na tą samą patelnie wrzucamy pokrojony w paseczki lub kostkę pokrojony wędzony boczek – smażymy około 3 minut.
Czerwoną cebulę kroimy w piórka, białą w kostkę , czosnek siekamy – dodajemy wraz z gałązką tymianku do boczku, smażymy 3 minuty.
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta. Do przesmażonego boczku i cebuli dodajemy z powrotem grzyby, wlewamy 1 łyżkę oliwy i doprawiamy wszystko do smaku sola i pieprzem.
Ugotowany makaron dodajemy na patelnie, wszystko razem mieszamy, posypujemy natką pietruszki i serwujemy, smacznego ; )
Magdalena88
Marika-
misia5
Igraszki Losu
LauraLaura
Igraszki Losu
LauraLaura napisał(a):