luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Spaghetti z grzybami, warzywami i sosem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Spaghetti wschodem pachnące

Spaghetti z grzybami, warzywami i sosem

Składniki:

Spaghetti z grzybami, warzywami i sosem

 

  • 150 gr piersi z kurczaka
  • 200 gr brokuła
  • 100 gr fasolki szparagowej obgotowanej
  • 1 łyżeczka sosu imbirowego z soją Tao-Tao
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • pieprz grubo mielony
  • 50 gr grzybków (mogą być mrożone)
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta czosnku granulowanego
  • tłuszcz do smażenia
  • sól do smaku
  • 200 gr żółtego sera

 

  • 300 gr makaronu spaghetti

Sposób przygotowania:

Spaghetti z grzybami, warzywami i sosem
Mięso pokroić drobniutko. posypać pieprzem, czosnkiem, solą i polać sosem imbirowym Tao-Tao wymieszać i odstawić na na kilka minut. Przysmażyć na tłuszczu, podlać ok 50 ml wody, dodać obgotowane wcześniej grzybki (jeśli mrożone- rozmrozić)włożyć fasolkę szparagową i brokuł pokrojony na różyczki. Dodać sos sojowy, cukier i dusić aż do miękkości ok 10 min, w razie potrzeby dolać wody. lekko przemieszać. Ugotować osobno makaron. Makaron przełożyć do płytkiej formy oddzielnymi porcjami. Przykryć warzywami uduszonymi z miesem i grzybami, posypać żółtym serem i zapiec kilka minut do rozpuszczenia sera