Sposób przygotowania:
Spaghetti z duszonymi grzybami leśnymi
Grzyby oszyścić, umyć, te większe przekroić na części. Cebulę obrać, opłukać i posiekać w kostkę. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać grzyby i smażyć cały czas mieszając aż grzyby wypuszczą sok. Wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Wlać bulion, przykryć i gotować na małym ogniu przez 30 minut. W wysokim garnku zagotować wodę z kurkumą na spaghetti. Wodę osolić i włożyć makaron, ugotować go na al dente. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Jogurt wymieszać z serkiem homogenizowanym, natką pietruszki i tymiankiem. Doprawić skórką i sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Makaron wymieszać z grzybami, wyłożyć na talerze i polać sosem z jogurtu. Smacznego!!!