Sposób przygotowania:
Spaghetti z klopsikami w sosie
Mięso mielone mieszamy z jajkami, posiekaną natką pietruszki, namoczoną i odciśniętą bułką (najlepiej kajzerką) oraz bułką tartą. Wszystkie te składniki wyrabiamy na gładką masę, dodajemy sól i pieprz. Z masy formujemy klopsiki. W rondlu rozpuszczamy kostkę rosołową w odpowiedniej ilości wody (patrz na opakowaniu kostek). Dodajemy pomidory z puszki razem z zalewą. Wszystko podgrzewamy, solimy dodatkowo w razie potrzeby i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy klopsiki i na wolnym ogniu dusimy wszystko pod przykryciem (bardzo wolno). Pod koniec duszenia klopsów ściągamy pokrywkę aby nadmierna woda odparowała. Sos doprawiamy pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Gotowy makaron wykładamy na talerze, układamy na nim klopsiki i podlewamy sosem pomidorowym. Danie możemy posypać żółtym serem lub parmezanem. Smacznego!