Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami z czosnkiem i szafranemETAP 1:
Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
Czosnek kroimy drobno.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie.
ETAP 2:
Na patelnię z cebulą wrzucamy czosnek i krewetki, smażymy razem ok. 3 minuty. Krewetki przyprawiamy solą, ostrą papryką mieloną i szafranem. Dodajemy masło i smażymy, aż się roztopi.
ETAP 3:
Wlewamy białe wino. Podgrzewamy, aż sos się zredukuje.
ETAP 4:
W międzyczasie gotujemy makaron...
ETAP 5:
oraz myjemy, osuszamy i siekamy natkę pietruszki.
ETAP 6:
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem. Dodajemy natkę pietruszki, mieszamy. Spaghetti rozkładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.