Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami, warzywami i chorizoPrzygotowanie krewetek
Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy głowy, usuwamy jelitka.
ETAP 2:
Cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Pomidorki myjemy, kroimy na ćwiartki. Czosnek kroimy drobno.
ETAP 3:
Chorizo kroimy na półplasterki.
ETAP 4:
Na rozgrzanej oliwie smażymy czosnek i cebulę, dodajemy chorizo, podsmażamy razem. Dodajemy paprykę i cukinię, smażymy do miękkości. Wrzucamy krewetki i podsmażamy razem 5-6 minut. Danie przyprawiamy solą, pieprzem i chili.
ETAP 5:
Dodajemy bulion, kukurydzę, pomidory. Redukujemy sos. W międzyczasie gotujemy makaron. Ugotowany makaron łączymy z sosem. Mieszamy. Doprawiamy. Przed podaniem spaghetti posypujemy parmezanem.