Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami w sosie serowo-winnym
Krewetki koktajlowe rozmrażamy.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy i siekamy.
Pomidorki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek oraz krewetki, smażymy ok. 3 minut. Dodajemy sól, pieprz, chili oraz wino, podgrzewamy, aż sos się trochę zredukuje. Następnie dodajemy serki i podgrzewamy, mieszając, aż serki się roztopią.
Na koniec dodajemy pomidorki i natkę pietruszki, podgrzewamy razem 2 minuty. Sos doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzony makaron łączymy z sosem.
Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy i siekamy.
Pomidorki kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek oraz krewetki, smażymy ok. 3 minut. Dodajemy sól, pieprz, chili oraz wino, podgrzewamy, aż sos się trochę zredukuje. Następnie dodajemy serki i podgrzewamy, mieszając, aż serki się roztopią.
Na koniec dodajemy pomidorki i natkę pietruszki, podgrzewamy razem 2 minuty. Sos doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy makaron. Odcedzony makaron łączymy z sosem.
Przed podaniem danie posypujemy startym parmezanem.