Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami i pomidorkamiETAP 1:
Cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Czosnek kroimy drobno.
ETAP 3:
Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
ETAP 4:
Na patelni rozgrzewamy połowę masła, podsmażamy cebulę z czosnkiem.
Dodajemy krewetki, podsmażamy je krótką chwilę, po czym solimy i zalewamy winem. Podgrzewamy, aż część alkoholu odparuje.
Dodajemy pozostałą część masła.
Sos próbujemy i doprawiamy pieprzem, ewentualnie dodajemy też trochę soli.
W czasie przygotowywania sosu gotujemy makaron spaghetti.
ETAP 5:
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, dodajemy do sosu, podgrzewamy razem.
ETAP 6:
Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do sosu.
Sos łączymy z ugotowanym, odcedzonym makaronem.
Spaghetti wykładamy na talerze, posypujemy serem. Smacznego!