Sposób przygotowania:
Spaghetti z krewetkami i pomidorkamiETAP 1:

Cebulę kroimy w kostkę.
ETAP 2:

Czosnek kroimy drobno.
ETAP 3:

Krewetki pozbawiamy pancerzyków i jelitek.
ETAP 4:

Na patelni rozgrzewamy połowę masła, podsmażamy cebulę z czosnkiem.
Dodajemy krewetki, podsmażamy je krótką chwilę, po czym solimy i zalewamy winem. Podgrzewamy, aż część alkoholu odparuje.
Dodajemy pozostałą część masła.
Sos próbujemy i doprawiamy pieprzem, ewentualnie dodajemy też trochę soli.
W czasie przygotowywania sosu gotujemy makaron spaghetti.
ETAP 5:

Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, dodajemy do sosu, podgrzewamy razem.
ETAP 6:

Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do sosu.
Sos łączymy z ugotowanym, odcedzonym makaronem.
Spaghetti wykładamy na talerze, posypujemy serem. Smacznego!