Sposób przygotowania:
Pierogi z serem
Ciasto wyrobić elastyczne z mąki, z dodatkiem jajka, soli, łyżeczki mąki ziemniaczanej i wody ciepłej. Pozostawić pod przykryciem aby nie wyschło i odpoczęło chwilę.
W międzyczasie zrobić z sera białego farsz: ser rozmieszać z żółtkiem, łyżeczką mąki, cukru do smaku i cukrem waniliowym.
Ciasto rozwałkować lekko podsypując mąką i wykrawać krążki szklanką.
Nakładać farsz i zlepiać pierogi, wrzucać na wrzątek lekko osolony.
Gotować 2 -3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Odlać i podawać ciepłe.
W międzyczasie zrobić z sera białego farsz: ser rozmieszać z żółtkiem, łyżeczką mąki, cukru do smaku i cukrem waniliowym.
Ciasto rozwałkować lekko podsypując mąką i wykrawać krążki szklanką.
Nakładać farsz i zlepiać pierogi, wrzucać na wrzątek lekko osolony.
Gotować 2 -3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Odlać i podawać ciepłe.