Sposób przygotowania:
Spaghetti z kurczakiem i zieloną fasolką
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelnie wrzucamy pokrojona w drobną kosteczkę cebule, posiekany czosnek, kawałki kurczaka, polewamy olejem, przyprawiamy solą, pieprzem, curry, przyprawą orientalną, smażymy. Jak mięsko i cebulka zarumienią się, zalewamy bulionem wymieszanym z łyżeczką przecieru pomidorowego. Dodajemy fasolkę szparagową, posiekaną pietruszkę, dusimy ok 10 minut. Do półmiska wrzucamy makaron, mieszamy z sosem. Smacznego!!!
Na patelnie wrzucamy pokrojona w drobną kosteczkę cebule, posiekany czosnek, kawałki kurczaka, polewamy olejem, przyprawiamy solą, pieprzem, curry, przyprawą orientalną, smażymy. Jak mięsko i cebulka zarumienią się, zalewamy bulionem wymieszanym z łyżeczką przecieru pomidorowego. Dodajemy fasolkę szparagową, posiekaną pietruszkę, dusimy ok 10 minut. Do półmiska wrzucamy makaron, mieszamy z sosem. Smacznego!!!
ewala