gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Spaghetti z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane spaghetti jest łatwe w przygotowaniu, a warzywa nie wymagają krojenia, bo mielę je w maszynce razem z mięsem.

Spaghetti z mięsem i warzywami

Składniki:

Spaghetti z mięsem i warzywami

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • sól
  • 400-500 gram łopatki wieprzowej
  • 1/2 papryki dużej czerwonej
  • 1 cebula
  • liść selera naciowego
  • 1/3 średniej cukinii
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz
  • przyprawa uniwersalna
  • ostra papryka
  • 1 łyżka ketchupu
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania:

Spaghetti z mięsem i warzywami

ETAP 1:

Spaghetti z mięsem i warzywami
Makron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.

Makaron spaghetti gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą, odcedzamy.

ETAP 2:

Spaghetti z mięsem i warzywami
Przygotowujemy do mielenia mięso i warzywa.

Warzywa i mięso przygotowujemy do mielenia w maszynce.

ETAP 3:

Spaghetti z mięsem i warzywami
W maszynce do mielenia mielimy mięso i warzywa.

Mięso i warzywa mielimy w maszynce.

ETAP 4:

Spaghetti z mięsem i warzywami
Do podsmażonego mięsa i warzyw dodajemy ketchup i koncentrat.

Zmielone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Przyprawiamy pieprzem, przyprawą uniwersalną i ostrą papryką.

Smażymy, na koniec do podsmażonego mięsa i warzyw dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup. (można wlać 1/3 szklanki wody). Podgrzewamy przez chwilę.

Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.