aune

aune

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Spaghetti z orzechami i anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Porcja dla 4 osób

Spaghetti z orzechami i anchois

Składniki:

Spaghetti z orzechami i anchois

 

  • Porcja dla 4 osób
  • orzechów włoskich (można też dodać orzeszki piniowe oraz obrane orzechy laskowe), 1 pęczek posiekanej pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z orzechami i anchois

W dużym garnku doprowadź do wrzenia wodę, w której  zagotujesz makaron, w między czasie przygotujesz sos. Na średnim ogniu rozgrzej na patelni oliwę do której dodasz czosnek. Gdy się zrumieni dodaj anchois. W chwili, gdy zaczną się rozpadać dołóż orzechy i 3/4 pietruszki. Chwilę podduś na małym ogniu. Dodaj ugotowany al dente makaron, dopraw pieprzem i wymieszaj. Udekoruj pozostałą pietruszką.


Tak przygotowane danie można już przy stole posypać świeżo startym serem Pecorino, który świetnie podkreśli jego smak.


Tagi:

makaron