Sposób przygotowania:
Spaghetti z pieczarkami
Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórkę i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i siekamy w kosteczkę. Pieczarki, myjemy, obieramy i siekamy.
Do rondelka wlewamy ok 3 łyżek oleju, wsypujemy cebulkę i pieczarki, lekko przesmażamy. Dodajemy pomidory, sól i pieprz i dusimy przez ok 10 minut Potem odsuwamy lekko pokrywkę aby sos odparowywał. Jak zacznie gęstnieć dodajemy oregano i przyprawiamy do smaku.
Zanim sos zgęstnieje przygotowujemy makaron spaghetti zgodnie ze wskazówkami z opakowania i ścieramy 3 plastry sera na tarce o dużych oczkach.
Odcedzony makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem.
Do rondelka wlewamy ok 3 łyżek oleju, wsypujemy cebulkę i pieczarki, lekko przesmażamy. Dodajemy pomidory, sól i pieprz i dusimy przez ok 10 minut Potem odsuwamy lekko pokrywkę aby sos odparowywał. Jak zacznie gęstnieć dodajemy oregano i przyprawiamy do smaku.
Zanim sos zgęstnieje przygotowujemy makaron spaghetti zgodnie ze wskazówkami z opakowania i ścieramy 3 plastry sera na tarce o dużych oczkach.
Odcedzony makaron polewamy sosem i posypujemy startym serem.