Sposób przygotowania:
Spaghetti z pokrzywą i szpinakiem
Z racji tego, że pokrzywa ma bardzo specyficzny smak jej ilość powinna wynosić 1/3 ilości szpinaku.
Wszystkie liście dokładnie płuczemy i osuszamy. Rozdrabniamy je w malakserze bądź drobno szatkujemy nożem. Podsmażamy je na maśle, możemy podlać odrobiną wody. Dusimy przez kilka minut. Dodajemy serek mascarpone oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Makaron gotujemy al dente. Płuczemy pod zimną wodą i wkładamy do garnka z sosem. Całość podgrzewamy przez chwilę. Proponuję podawać takie spaghetti ze startym parmezanem. Wspaniale podkreśli smak dania.
Wszystkie liście dokładnie płuczemy i osuszamy. Rozdrabniamy je w malakserze bądź drobno szatkujemy nożem. Podsmażamy je na maśle, możemy podlać odrobiną wody. Dusimy przez kilka minut. Dodajemy serek mascarpone oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Makaron gotujemy al dente. Płuczemy pod zimną wodą i wkładamy do garnka z sosem. Całość podgrzewamy przez chwilę. Proponuję podawać takie spaghetti ze startym parmezanem. Wspaniale podkreśli smak dania.
Magdalena88
Holly
sammakko
Marika-