Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Spaghetti z sosem chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Spaghetti z sosem chili

Spaghetti z sosem chili

Składniki:

Spaghetti z sosem chili

 

  • 30 dag spaghetti
  • 3 papryczki chili, posiekane
  • 2 duże dojrzałe pomidory, bez skórki, pokrojone w małą kostkę
  • ½ cebuli, posiekanej
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • ½ łyżki octu winnego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • bazylia, oregano
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z sosem chili

Cebulę, czosnek, chili, bazylię i oregano smażymy przez 4 minuty na oliwie, dodajemy pomidory, dusimy jeszcze 3 minuty. Wlewamy bulion, ocet, przyprawiamy papryką, solą i pieprzem, gotujemy około 7 minut. Na koniec mieszamy ze śmietaną. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem.


Tagi:

beza bezy