Sposób przygotowania:
Spaghetti z sosem neapolitańskim
Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, cebula powinna być szklista. Pomidory z puszki miksujemy i dodajemy do cebuli.
Dusimy do odparowania wody, dodajemy posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi.
Chwilę jeszcze podgrzewamy na ogniu. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
Odcedzony układamy na talerzu, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym serem.
Dusimy do odparowania wody, dodajemy posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartymi ziołami prowansalskimi.
Chwilę jeszcze podgrzewamy na ogniu. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu.
Odcedzony układamy na talerzu, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy startym serem.