Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać bardzo gorące.

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Składniki:

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

 

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 6 średnich dojrzałych pomidorów
  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 2 łyżki posiekanych kaparów
  • 1 łyżka pokrojonych w plasterki oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami
Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Pomidory sparzyć obrać ze skórek. Miąższ pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z oleju. Rozdrobnić widelcem. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pomidory, tuńczyka, kapary i oliwki. Dusić bez przykrycia 15 min, do uzyskania konsystencji średnio gęstego sosu. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać ugotowane wcześniej spaghetti.

Tagi:

makaron kapary