Sposób przygotowania:
Spaghetti zap. na tarcie w sosie z koziego sera
ETAP 1: Do miski wsyp mąkę, dodaj zimne masło pokrojone w kawałeczki, szczyptę soli i żółtko. Wyrób jednolite ciasto, dosypując posiekany szczypiorek. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na pół godziny. Zimnym ciastem wyłożyć formę do tarty, po-nakłuwać widelcem i piec w piekarniku przez ok. 30 min w temp. 200 st. ETAP 2:opakowanie koziej roladki twarogowej przepuścić przez praskę i połączyć ze śmietanką, delikatnie podgrzewając aby składniki się połączyły. Szynkę Serrano pokroić w paski i na suchej patelni zrumienić dodając pokrojone pory. Makaron Mamma Mia! ugotować w nieosolonej wodzie al dente, odcedzić, przełożyć wraz z szynką i porami do serowego sosu. Doprawić gałka muszkatołową - podgrzewając. Wsypać część startego sera i przełożyć na upieczony spód tarty, wyrównując powierzchnię łyżką. Posypać wierzch startym serem i ułożyć plastry pomidora. Zapiekać przez ok. 30-40 min w temp. 200 st. Podawać z listkami Bazyli na gorąco.