Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Spaghetti ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Spaghetti ze szparagami

Spaghetti ze szparagami

Składniki:

Spaghetti ze szparagami

 

  • 30 dag spaghetti
  • 50 dag szparagów, pokrojonych
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 7 dag parmezanu, startego
  • cukier, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti ze szparagami
Szparagi smażymy w 50 ml oliwy, przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente. Pozostałą oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, czosnkiem, cukrem, solą i pieprzem. Sos mieszamy z makaronem. Podajemy ze smażonymi szparagami, posypane parmezanem.