Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Spartańska fasolada

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Fasolę moczyć kilkanaście godzin i gotować w wodzie z moczenia 5 min. marchew, seler i

Spartańska fasolada

Składniki:

Spartańska fasolada

 

  • 50 dag fasoli
  • 4 marchewki
  • 1 średni seler
  • 2 cebule
  • 375 ml soku pomidorowego
  • 375 ml oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Spartańska fasolada
Fasolę moczyć kilkanaście godzin i gotować w wodzie z moczenia 5 min. marchew, seler i cebulę pokrajać w cienkie paseczki, zalać wodą i gotować z fasolą kolejne 20 min. Wlać sok pomidorowy i olej, doprawić solą i pieprzem. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, potrawę wyłożyć na głębokie talerze. Podawać z grzankami z ciemego pieczywa.

Tagi:

fasolada