Sposób przygotowania:
Spełnione życzenie
Z przepisu na ciasto białka oddzielić od żółtek. Cukier rozpuścić w ciepłej wodzie, a następnie dodać do niego żółtka, olej i ubić mikserem na puch. Potem dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na koniec połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec około 15-20 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Z przepisu na krem kremówkę podgrzać na małym ogniu z czekoladą (ciągle mieszając i nie dopuszczając do wrzenia), a następnie dobrze schodzić w lodówce. Kiedy masa będzie zimna dodać do niej śnieżki i śmietan-fix i zmiksować na krem. Z przepisu na bezę białka wraz z cukrem ubić na sztywną pianę i wyłożyć na blachę z wysmarowanym tłuszczem pergaminem i piec w temperaturze 120°C-150°C około 2 godzin. Po upieczeniu przestudzić. Placek przekładać w następującej kolejności. Spód placka, na nim rozsmarować mus jabłkowy wymieszany wcześniej ze szczyptą cynamonu, mus posypać połową płatków migdałowych, kolejno krem z białej czekolady, reszta płatków migdałowych i na koniec beza.
Sarenka
kinga
Anula
Natala1210
Chupnięta