Sposób przygotowania:
Spód - ciasto do pizzy wg Elfi
Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody i dosypuje łyżkę mąki po czym mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce aby urosły. W tym czasie do miski wsypuje mąkę (niecały kilogram - dosypuje resztę gdy ciasto pod koniec zbytnio mi sie klei) cukier, sól, trochę wody i olej. Wszystko razem mieszam i dodaję drożdże (jeśli podwoiły swoją objętość). Ciasto powinno być elastyczne i nieklejące się zbytnio. Jeśli jest za twarde dolewam troszkę wody - jeśli zbyt klejące dosypię mąkę. Na blasze układam cztery małe pizze - koła (czasem zwyczajnie rozkładam całe ciasto na cała blaszkę ) Na osobnym spodeczku wlewam 3-4 łyżki oleju i mieszam z wyciśniętym czosnkiem i następnie palcami nacieram naszą pizzę. Baza gotowa - wystarczy naładować ulubione składniki. Smakówka!