Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Stefania

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciasto o nazwie Stefania.

Stefania

Składniki:

Stefania

 

  • litr mleka,
  • szklana cukru,
  • margaryna,
  • szklanka grysiku,
  • 2 łyżki kakao,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki wiórków kokosowych,
  • 5 opakowan herbatników,
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Stefania
mleko, margaryne i cukry zagotowac. Następnie po trochu dodajemy grysik, caly czas mieszajac, gdy zgęstnieje wsypujemy kakao. Blache wyłożyc herbatnikami, wylac na nią gorąca mase. Na wierch ułożyc kolejna wasrtwe herbatników i polac polewą.