Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Stek z rekina w sosie śmetankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Ryba mało popularna i raczej budząca mieszane uczucia :) Rekin okazał się bardzo smaczny, delikatny i przede wszystkim bez ości.

Stek z rekina w sosie śmetankowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Stek z rekina w sosie śmetankowym

 

Sposób przygotowania:

Stek z rekina w sosie śmetankowym
Oliwę połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Taką marynatą natrzeć osuszone steki z rekina. Wstawić do lodówki na ok 2godziny. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę i usmażyć na maśle. Wlać sok z cytryny i zdjąć patelnię z ognia. Wlać powoli śmietankę. Doprawić solą i pieprzem. Zagotować dodając posiekaną kolendrę. Steki smażyć z dwóch stron po 5min. Podawać z przygotowanym sosem śmietankowym i ziemniakami. Smacznego!
Stek z rekina w sosie śmetankowym
Oliwę rozetrzeć z czosnkiem, sokiem z cytryny i przyprawami.
Stek z rekina w sosie śmetankowym
Natrzeć marynatą rybę i odstawić do lodówki.
Stek z rekina w sosie śmetankowym
Do sosu śmietankowego dodać posiekaną kolendrę.

Tagi:

sosy