Sposób przygotowania:
Stek z tuńczyka z natką i czosnkiem - grillowany
Steki z tuńczyka podzielić na porcje, następnie opłukać i osuszyć. Przyprawić pieprzem, skropić oliwą z oliwek, zetrzeć odrobinę imbiru, czosnek pokroić drobno lub przepuścić przez praskę.
Natkę pietruszki umyć i osuszyć, pokroić drobno.
Obtoczyć imbirem, czosnkiem i natką pietruszki steki i przykryte folią spożywczą przełożyć do lodówki na około15 minut. Następnie można polać przed lub po grillowaniu sokiem z cytryny.
Następnie rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej steki, grillować chwilkę do trzech minut z każdej strony, bo steki później robią się twarde.
Natkę pietruszki umyć i osuszyć, pokroić drobno.
Obtoczyć imbirem, czosnkiem i natką pietruszki steki i przykryte folią spożywczą przełożyć do lodówki na około15 minut. Następnie można polać przed lub po grillowaniu sokiem z cytryny.
Następnie rozgrzać patelnię grillową i ułożyć na niej steki, grillować chwilkę do trzech minut z każdej strony, bo steki później robią się twarde.