Sposób przygotowania:
Grillowane szaszłyki z wołowymi klopsikami
Klopsiki:Mięso przełożyć do miski, dodać odciśnięte z mleka kromki chleba i musztardę, wbić jajko oraz doprawić przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku,solą i pieprzem.
Wsypać bułkę tartą.
Dłońmi wyrobić masę mięsną do połączenia się składników.
Pieczarki obrać , każdą przekroić na pół, cukinię pokroić w grube pół plastry.
Na patyki od szaszłyka nabijać na przemian pieczarkę, klopsika( przyklejając go dłońmi do patyka aby nie pękł) oraz cukinię.
Grillować na rumiano z obu stron.
Gotowe szaszłyki posypać szczypiorkiem.
Podawać np. z ulubionym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.
Wsypać bułkę tartą.
Dłońmi wyrobić masę mięsną do połączenia się składników.
Pieczarki obrać , każdą przekroić na pół, cukinię pokroić w grube pół plastry.
Na patyki od szaszłyka nabijać na przemian pieczarkę, klopsika( przyklejając go dłońmi do patyka aby nie pękł) oraz cukinię.
Grillować na rumiano z obu stron.
Gotowe szaszłyki posypać szczypiorkiem.
Podawać np. z ulubionym sosem i sałatką ze świeżych warzyw.
pyszalka
Martyna12
Fakt, przyznam że jest z nimi troszkę więcej pracy niż ze zwykłymi szaszłykami ale za to jaki smak ;) No i zdjęcie typowo grillowe, tak na szybkiego , ukradkiem bo wszyscy na nie czekali :)