Sposób przygotowania:
Steki rybne
Pora umyć, osączyć, pokroić na duże kawałki.
Steki dokładnie opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, rybę osuszyć z wytworzonego soku, usmażyć z obu stron. Na tłuszcz wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i pokrojony na duże kawałki pora, podsmażyć, wyłożyć na łososia.
Steki dokładnie opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, rybę osuszyć z wytworzonego soku, usmażyć z obu stron. Na tłuszcz wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i pokrojony na duże kawałki pora, podsmażyć, wyłożyć na łososia.