Sposób przygotowania:
Steki wołowe z patelni grillowej
Dość grube, pokrojone kawałki mięsa wołowego przełożyć do miseczki i polać oliwą z oliwek oraz obsypać przyprawą uniwersalną, a także szczyptą soli i pieprzu. Natrzeć mięso oliwą i przyprawami, by wszystkie kawałki były pokryte z każdej strony oliwą i przyprawami. Mięso w przyprawach i oliwie odstawić na 3 - 4 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjąc mięso, a patelnię grillową posmarować oliwą za pomocą silikonowego pędzelka. Rozgrzać patelnię i przełożyć na nią steki w marynacie z oliwy i przypraw. Smażyć steki z obu stron na niedużym płomieniu - ja przygotowałam je w stopniu bardzo dobrze wysmażonym, bo takie w domu lubimy najbardziej. Takie steki są smaczne same, z dodatkiem wszelakich dipów, czy sosów lub z dodatkiem ziemniaków, kasz i ulubionych surówek, sałatek.