Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Steki z cielęciny z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W taki sam sposób można przygotować mięso z indyka lub kurczaka

Steki z cielęciny z grilla

Składniki:

Steki z cielęciny z grilla

 

 

Sposób przygotowania:

Steki z cielęciny z grilla
Bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry, zbić tłuczkiem, włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na kilka godzin. Następnie mięso ułożyć na grillu i upiec na rumiano z obu stron. Podawać z pieczywem.

Tagi:

beza bezy