Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Steki z jelenia z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepis sąsiadki na mięsko z jelenia

Steki z jelenia z pieczarkami

Składniki:

Steki z jelenia z pieczarkami

 

  • 1 kg udźca jelenia
  • 1 jajo roztrzepane
  • 3 łyżki mleka
  • 2 szklanki przyprawionej tartej bułki
  • 1/4 szklanki oleju
  • 285 g konserwowych pieczarek z zalewą
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Steki z jelenia z pieczarkami
podzielić mięso na steki odpowiedniej wielkości o grubości 2,5 cm zanurzać je mieszaninie jaja i mleka obtaczać w bułce tartej rozgrzać olej w dużym rondlu smażyć steki przez 2 1/2 minuty z każdej strony na złoty kolor na wierzch położyć pieczarki i zalać zalewą przykryć i gotować na małym ogniu przez 45 minut wymieszać mąkę z małą ilością wody dodać do sosu małymi porcjami gotować na małym ogniu do zagęszczenia i zaraz podawać

Tagi:

tarta