Sposób przygotowania:
Roladki z łopatki
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy jedna stronę pokrojonego mięsa mięsa. Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem.
Stronę czosnkową smarujemy musztardą i majonezem. Nakładamy drobno pokrojona natkę pietruszki i zwijamy roladki. Obwiązujemy nicią i obsmażamy na patelni.
Przekładamy roladki do rondla albo garnka i podlewamy wodą.
Dodajemy pokrojona cebulę i pieczarki. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i mielony susz grzybowy. Dusimy do miękkości i zredukowania płynu. Jeśli chcemy sos można zagęścić mąką.
Stronę czosnkową smarujemy musztardą i majonezem. Nakładamy drobno pokrojona natkę pietruszki i zwijamy roladki. Obwiązujemy nicią i obsmażamy na patelni.
Przekładamy roladki do rondla albo garnka i podlewamy wodą.
Dodajemy pokrojona cebulę i pieczarki. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i mielony susz grzybowy. Dusimy do miękkości i zredukowania płynu. Jeśli chcemy sos można zagęścić mąką.