katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy takie mięsne paluchy z farszem. Najczęściej korzystam z łopatki a do środka można dodać farsz bardzo różny i zawsze są smaczne.

Roladki z łopatki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki z łopatki

 

Sposób przygotowania:

Roladki z łopatki
Mięso myjemy osuszamy i kroimy w plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę i nacieramy jedna stronę pokrojonego mięsa mięsa. Mięso rozbijamy dość mocno tłuczkiem. 

Stronę czosnkową smarujemy musztardą i majonezem. Nakładamy drobno pokrojona natkę pietruszki i zwijamy roladki. Obwiązujemy nicią i obsmażamy na patelni.

Przekładamy roladki do rondla albo garnka i podlewamy wodą. 

Dodajemy pokrojona cebulę i pieczarki. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i mielony susz grzybowy. Dusimy do miękkości i zredukowania płynu. Jeśli chcemy sos można zagęścić mąką.
Roladki z łopatki
Mięso kroimy na plastry i nacieramy czosnkiem.
Roladki z łopatki
Natkę pietruszki płuczemy i drobno kroimy.
Roladki z łopatki
Przygotowane roladki obwiązujemy nicią i obsmażamy.
Roladki z łopatki
Obsmażone roladki przekładamy do garnka i podlewamy wodą.
Roladki z łopatki
Roladki z dodanymi przyprawami dusimy do miękkości.
Roladki z łopatki
Przygotowane roladki podajemy do obiadu.