iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Stir fry z bakłążana podane z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobre szybkie danie z woka

Stir fry z bakłążana podane z ryżem

Składniki:

Stir fry z bakłążana podane z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Stir fry z bakłążana podane z ryżem
Wok rozgrzewamy dajemy odrobinę oliwy ,pokrojony drobno czosnek pokrojone chilli, odrobinę startego imbiru ,smażymy chwilę .Zdejmujemy z ognia dodajemy sos sojowy ,mieszamy wykładamy do miseczki. Bakłażan myjemy kroimy solimy odstawiamy na ok 10 min ,płuczemy osuszamy . Teraz do woka kładziemy pokrojony bakłażan smażymy . Gdy bakłażan jest gotowy dodajemy do niego wcześniej usmażone przyprawy . Dodajemy pokrojoną kolendrę i szczypiorek mieszamy . Podajemy z ryżem np jaśminowym.