Sposób przygotowania:
Stracciatella
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać cukier, cukier waniliowy i po jednym żółtku.
Ubić i wymieszać na końcu z mąką.
Ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec około 15 minut w temperaturze 180 C.
Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem, a na koniec wymieszać z pokrojoną w drobną kostkę czekoladą.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasto i zwinąć w roladę.
Gotowe ciasto ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.
Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać cukier, cukier waniliowy i po jednym żółtku.
Ubić i wymieszać na końcu z mąką.
Ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę i piec około 15 minut w temperaturze 180 C.
Następnie śmietanę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem, a na koniec wymieszać z pokrojoną w drobną kostkę czekoladą.
Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasto i zwinąć w roladę.
Gotowe ciasto ozdobić rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą.