justynkam

justynkam

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Strąki fasolki w otoczce z bułki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klasyk nad klasyki - prawdziwe pyszności.

Strąki fasolki w otoczce z bułki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Strąki fasolki w otoczce z bułki

 

 

Sposób przygotowania:

Strąki fasolki w otoczce z bułki
Fasolkę płuczemy pod bieżąca wodą następnie obcinamy z obu stron końcówki, jeśli fasolka jest starsza należy również usunąć łyko. W garnku zagotować wodę ( około 4 litry) dodać sól i cukier, wrzucić fasolkę i gotować około 30 minut w miedzy czasie sprawdzać widelcem czy nie jest za miękka. Na patelnię wlać i rozgrzać oliwę dodać bułkę tarta i smażyć aż się zrumieni. Ugotowaną fasolkę odcedzić. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do fasolki. Całość chwilkę podsmażyć na patelni i lekko wymieszać. Smacznego !!!
Strąki fasolki w otoczce z bułki
Fasolke gotuj do 30 minut sprawdzając jej twardość
Strąki fasolki w otoczce z bułki
Całość chwilkę podsmażyć na patelni i lekko wymieszać

Tagi:

tarta bułki