Sposób przygotowania:
Strogonow
Mięso pokrój w paski, posyp pieprzem, solą, oregano i podsmaż. Warzywa pokrój i kolejno dodawaj do mięsa: cebula, papryka, pieczarki, pomidor. Całość duś ok 10-15 minut. Jeśli trzeba, podlej wodą, jeśli całość jest już rzadka, to tylko dodaj keczup, przecier, musztardę i gotuj chwilę. Jeśli lubisz, możesz zabielić sos śmietaną 30%, ja tego nie robię :)
Wokalista
5!
evita0007
arkitekt
A to danie to nawet nie jest prawie Strogonof.
To prosta porawka czy tez foszmak z kurczaka z pomidorami i papryka.
W Strogonofie nie ma kurczaka tylko poledwica wolowa, w Strogonofie nie ma pomidorow i papryki tylko przecier pomidorowy itd.
Ktos moze sie podpisywac ksiaze mazowiecki ale nie zostanie przez to arystokrata tylko uzurpatoem.
Z powazaniem