Sposób przygotowania:
Strogonow po mojemu
Grzyby rydze opłukać i obgotować, pokroić na małe kawałki i gotować do miękkości. Mięso z indyka podsmażyć w rondelku z cebulką i dusić do miękkości. Papryki kolorowe żółtą i czerwoną pokroić w laski lub w kostkę, ogórki małosolne pokroić w paski. Do grzybów dodać uduszone mięso, posolić i gotować chwilę jeszcze razem.
Dołożyć papryki kolorowe i ogórki małosolne, papryczkę chili i gotować 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką w proszku. Dołożyć przecieru pomidorowego lub pomidora pokrojonego w kostkę, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Smacznego
Dołożyć papryki kolorowe i ogórki małosolne, papryczkę chili i gotować 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką w proszku. Dołożyć przecieru pomidorowego lub pomidora pokrojonego w kostkę, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.
Smacznego