frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Strogonow po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ja lubię takie zupy jaką jest strogonow, przygotowałem ja po mojemu. Dodałem mięsa z indyka i grzyby rydze.

Strogonow po mojemu Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Strogonow po mojemu

 

  • mięso z indyka 800 g
  • rydze 400 g
  • papryka czerwona i żółta po 1 szt.
  • papryczka chili 1/2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • tłuszcz do smażenia 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • pomidor lub przecier pomidorowy
  • ogórki małosolne 3 szt.
  • śmietana 2 łyżki
  • mąka 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Strogonow po mojemu
Grzyby rydze opłukać i obgotować, pokroić na małe kawałki i gotować do miękkości. Mięso z indyka podsmażyć w rondelku z cebulką i dusić do miękkości. Papryki kolorowe żółtą i czerwoną pokroić w laski lub w kostkę, ogórki małosolne pokroić w paski. Do grzybów dodać uduszone mięso, posolić i gotować chwilę jeszcze razem.

Dołożyć papryki kolorowe i ogórki małosolne, papryczkę chili i gotować 10 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz papryką w proszku. Dołożyć przecieru pomidorowego lub pomidora pokrojonego w kostkę, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką.

Smacznego
Strogonow po mojemu
Rydze obgotować i pokroić na małe kawałki ,gotować
Strogonow po mojemu
Mięso z indyka podsmazyć n z cebulką i dusić do miękkości
Strogonow po mojemu
Paprykę czerowna pokroić w paski wcześniej opłukać
Strogonow po mojemu
Do całości dodać paprykę czerwoną i żółtą oraz ogórki ,przyprawić
Strogonow po mojemu
Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką