Sposób przygotowania:
Strogonow z mięsem indyczym
Mięso gulaszowe z indyka umyć, pokroić w kostkę lub w paski. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle klarowanym na patelni , dodać mięso i podsmażyć do moment aż się mięso zrumieni. Wlać do tego wodę gotowaną i dusić na wolnym ogniu około 30 minut.
W osobnym garnku gotować grzyby, ja wybrałam rydze, lekko posolić i gotować około 15 minut.
Następnie do grzybów wlać zawartość patelni z mięsem, wymieszać i gotować na wolnym do miękkości mięsa ogniu, przyprawić pieprzem, solą, dodać kminek.
Ogórki pokroić w paski lub w kostkę i dołożyć, gotować razem 10 minut mieszając. Następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę i zagotować około 10 minut. Przyprawić ziołami prowansalskimi, tymiankiem, papryką ostrą. Na końcu dodać przecier pomidorowy, wymieszać i zagotować.
Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować.
W osobnym garnku gotować grzyby, ja wybrałam rydze, lekko posolić i gotować około 15 minut.
Następnie do grzybów wlać zawartość patelni z mięsem, wymieszać i gotować na wolnym do miękkości mięsa ogniu, przyprawić pieprzem, solą, dodać kminek.
Ogórki pokroić w paski lub w kostkę i dołożyć, gotować razem 10 minut mieszając. Następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę i zagotować około 10 minut. Przyprawić ziołami prowansalskimi, tymiankiem, papryką ostrą. Na końcu dodać przecier pomidorowy, wymieszać i zagotować.
Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować.