jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Strogonow z mięsem indyczym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pożywną zupą jaką jest strogonow, ja przygotowałam na mięsie indyczym i z grzybami, ale nie pieczarkami a rydzami.

Strogonow z mięsem indyczym  Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Strogonow z mięsem indyczym

 

Sposób przygotowania:

Strogonow z mięsem indyczym
Mięso gulaszowe z indyka umyć, pokroić w kostkę lub w paski. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle klarowanym na patelni , dodać mięso i podsmażyć do moment aż się mięso zrumieni. Wlać do tego wodę gotowaną i dusić na wolnym ogniu około 30 minut.

W osobnym garnku gotować grzyby, ja wybrałam rydze, lekko posolić i gotować około 15 minut.

Następnie do grzybów wlać zawartość patelni z mięsem, wymieszać i gotować na wolnym do miękkości mięsa ogniu, przyprawić pieprzem, solą, dodać kminek.

Ogórki pokroić w paski lub w kostkę i dołożyć, gotować razem 10 minut mieszając. Następnie dodać pokrojoną paprykę w kostkę i zagotować około 10 minut. Przyprawić ziołami prowansalskimi, tymiankiem, papryką ostrą. Na końcu dodać przecier pomidorowy, wymieszać i zagotować.

Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować. 
Sotogonow z mięsem indyczym
Mięso z indyka gulaszowe umyc i pokroić w kostkę
Sotogonow z mięsem indyczym
Cebulę podsmażyc i dodać mięso na patelnię
Sotogonow z mięsem indyczym
Pdsmażone mięso zalać wodą gotowaną i dusić na wolnym ogniu
Sotogonow z mięsem indyczym
Winnym garnku gotowac grzyby, ja wybrałam rydze
Sotogonow z mięsem indyczym
Do grzybów dodać miękkie mięso i ogórki pokrojone
Sotogonow z mięsem indyczym
POprykę pokroić i również dodać
Sotogonow z mięsem indyczym
Wymieszą ci przyprawić , zagotować
Sotogonow z mięsem indyczym
Dodać przecier pomidorowy i zatrzepać mąką ze śmietaną