Sposób przygotowania:
Szybka zupa grzybowa
Na rozgrzanym maśle klarowanym szklimy pokrojoną w drobną kostkę cebulkę.
Dodajemy oczyszczone i pocięte na mniejsze kawałki grzyby. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Smażymy 3-5 minut a następnie dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i oprószamy grzyby mąką. Po tym czasie wlewamy bulion lub wywar z gotowania grzybów i gotujemy po przykryciem na niedużym ogniu przez 15-20 minut. Śmietankę hartujemy chochlą gorącej zupy, dodajemy do garnka.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Zupę serwujemy z dodatkiem makaronu lub grzanek.
Dodajemy oczyszczone i pocięte na mniejsze kawałki grzyby. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Smażymy 3-5 minut a następnie dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i oprószamy grzyby mąką. Po tym czasie wlewamy bulion lub wywar z gotowania grzybów i gotujemy po przykryciem na niedużym ogniu przez 15-20 minut. Śmietankę hartujemy chochlą gorącej zupy, dodajemy do garnka.
W razie potrzeby doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Zupę serwujemy z dodatkiem makaronu lub grzanek.