Sposób przygotowania:
Boeuf strogonow
Wołowinę, pieczarki, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Następnie mięso przyprawić vegetą, oregano, pieprzem i podsmażać na odrobinie oleju do czasu, aż odparuje woda. Po tym czasie mięso przełożyć do rondla, dodać pieczarki i ogórki, 2 kostki bulionowe i zalać wodą na tyle, aby przykryła dokładnie składniki. Gotować około 40 minut pod przykryciem na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie i wówczas dodać paprykę i gotować około 10 minut, aż papryka zmięknie, a potem dodać do smaku wodę z ogórków, tak żeby zupa miała lekko kwaskowy smak, koncentrat pomidorowy do smaku oraz przyprawić maggi, solą, papryką, chili i oregano. Można zagęścić zasmażką z mąki i masła.
luna
mięsko
mięsko
superbaba4
msewka
Darth Vader
margolata
Zgadzam się w 100% nic więcej nie trzeba:)
Bahus
jovi
Dziękuję:) Dodając ten przepis byłam świadoma, że danie powinnam zapisać inaczej, ale powszechnie utarło się strogonow i wybrałam tę wersję:) Czytałam o tym daniu wcześniej i wiem, że pochodzi od nazwiska rosyjskiego hrabiego Pawła Stroganowa:) sama nie wiem, dlaczego w takim razie danie nazywają strogonow:) Dziękuję za komentarz i ocenę:)
eli_555
bernika
Mikrula
iwi69
kika171
saabiinkaa