Sposób przygotowania:
Strogonow z sosem worcestershire
Cebulę i pieczarki obieramy, kroimy w cienkie talarki. Na patelni rozgrzewamy 4-5 łyżek oleju, wrzucamy cebulę i smażymy ją około 5 minut. Po upływie tego czasu dodajemy pieczarki. Smażymy do chwili aż warzywa zmiękną. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Przekładamy na talerz. Polędwicę oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w cienkie plastry o długości 3-4 cm. Oprószamy mąką. Podsmażamy na patelni na 3-4 łyżkach oleju. Gdy polędwica ładnie się przyrumieni, dodajemy koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Po chwili dolewamy sos worcestershire (można go pominąć) oraz wywar wołowy. Gotujemy do chwili aż mięso zmięknie. Wrzucamy pieczarki z cebulą, wlewamy śmietanę, ponownie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bouef Strogonow podajemy posypany drobno posiekaną natką pietruszki z makaronem, ryżem lub pieczywem.